Bijna alle zondagochtenden in het jaar is er voor alle kinderen van de basisschool de KND. Er is ook altijd plaats voor nichtjes/neefjes, vriendjes/vriendinnetjes of logeetjes. Kortom; er is plaats voor iedereen!

Na het openingsgebed, verlaten de kinderen met de leiding, de kerkdienst, om in de nevenruimte op hun eigen niveau naar het woord van God te luisteren. Hiervoor wordt de methode ‘Vertel het maar’ gehanteerd.

Iedere week kiest de methode een thema vanuit een bijbelgedeelte. De uitwerking van dit thema wordt in één verhaal aangeboden en de verwerking is op verschillende niveau’s voor de onder-, midden- en bovenbouw. De boodschap blijft hetzelfde! Zo proberen we er steeds weer een gezellig halfuurtje van te maken, waarin we praten, luisteren, knutselen en zingen.

Tijdens het lied na de preek komen we met elkaar weer de kerkdienst in. Als er een project is, zoals met Kerst en Pasen of Pinksteren, willen we de gemeenteleden deelgenoot laten zijn van wat de kinderen die ochtend verteld is. De leiding vertelt hier, samen met de kinderen over voor in de kerk, soms ook aangevuld met een projectlied. Zo kun je thuis ook nog eens napraten over of vragen beantwoorden naar aanleiding van het thema van die dag. Het geeft ook een stukje betrokkenheid en interesse vanuit de gemeente weer, voor onze jongste gemeenteleden.

Het is goed om daarna met elkaar te danken en onder de zegen als gemeente met kinderen weer op weg te gaan!

Informatie KND: José van den Ham – 0183 304547